Att göra i Stockholm

Stockholm

Vad finns det att göra i Stockholm idag? Problemet med den frågan är att det finns hur mycket som helst att välja på. Åk på en sightseeing, gå på vin eller ölprovning. Gå på spa eller bowla mitt inne i stan och avsluta med ett restaurangbesök på någon av Stockholms alla restauranger. För att göra det lite lättare att komma på något att göra i Stockholm idag har vi satt ihop en lista nedan på olika aktiviteter.

Saknar du något i listan eller har du ett bra tips? Kontakta oss så lägger vi till det bland allt att göra i Stockholm.

I huvudstaden hittar du alltid något att göra. Det finns mängder med restauranger, nattklubbar, konserthus, sevärdheter, guidade turer, vinprovningar, ostprovningar och mycket mer du kan testa på. Problemet i Stockholm är nog mest att det finns så mycket att välja på att man får svårt att välja. 

Så hittar du något att göra i Stockholm

Vårt bästa tips är att du börjar med att bestämma en typ av sak att göra och därefter bestämmer mer exakt vad. Bestäm dig tex för att du ska åka på sightseeing idag. Därefter om du vill göra det med buss, gåendes eller med båt. Sen tar du reda på vilka turer som finns idag med tex turen Djurgården Runt med båt som körs av Strömma. 

Det är ett smidigare sätt än att försöka bolla hundratals ideér och sen försöka komma fram till en. 

Många deltagare, få idéer på saker att göra?

Hur ska man hitta en sak att göra om man är många deltagare och många som vill bestämma? Innan det slutar med att ni inte gör något alls finns det ett par förslag på ett sätt att gå vidare. Det första är egentligen att en person tar ledningen i detta och tar fram ett enda förslag och det är det som blir dagens aktivitet. 

Fler än två personer kommer helt säkert ha svårt att komma överens. Därför är det bättre om du själv hittar en aktivitet på den här sidan och bestämmer att det är så det blir.

Innan du föreslår något är det bra att ta reda på ett par saker:

  • Vad får det kosta?
  • Behöver ni anpassa er tidsmässigt?
  • Hur många är ni? 

Vet du de här sakerna är det bara att hitta något att göra. Ett par snabba förslag är sightseeing, ostprovning eller bowling. Det behöver inte vara något avancerat, oftast handlar det ju om att ni ska umgås med varandra. Aktiviteten kommer i andra hand. Känns sightseeing fel för att du redan bor i Stockholm? Strunt i det, när såg du din stad ur en turists ögon senast? Man missar mängder med saker i sin egen stad när den alltid är för nära.  

Saker att göra med barn i Stockholm

Vad finns det att göra för barn i Stockholm? Stockholm är full av aktiviteter för barn i alla åldrar. Ta en dag på Junibacken, Skansen, Gröna Lund, något av alla Stockholms muséer, Kulturhuset, teater, shower och mycket annat. Det genomförs hundratals aktiviteter för barn i Stockholm. Visste du tex att biblioteken i city har högläsning ur sagor nästan varje dag? Eller varför inte gå till Humlegården eller Vasaparken? Här finns fantastiska lekparker för de yngre barnen. Köp med dig en kaffe, en macka och något till barnen och bege dig till närmsta park.