Billig lunch i Stockholm

Billig lunch Stockholm city

Billig lunch i Stockholm City kan du hitta i stort sett överallt men för att komma under 85:- behöver du leta lite noggrannare. Det finns många lunchrestauranger att välja på i centrala Stockholm. Ska du äta billigare i Stockholm blir det ofta hamburgare, kebab, matigare mackor eller liknande men det går också att hitta mycket asiatisk mat och mat från mellanöstern till bra pris. 

Vad kostar en billig lunch i Stockholm? 

Vad som är en billig lunch är väldigt mycket upp till var och en. Det man ska ha i åtanke är att en lunch i centrala Stockholm kostar lite mer än strax utanför tullarna. Det handlar inte om några stora skillnader men en normal lunch i Stockholm city kostar ungefär 100-120:- Sen beror det väldigt mycket på till vilken restaurang du går och vad du äter. Kring Stureplan och Östermalm kan lunchen kosta betydligt mer och ligger runt 150-200:-. 

Förutom restauranger finns ett stort antal kiosker, foodtrucks och gatukök i city där du kan köpa lunch. Det gör att det går att hitta bra mat till lågt pris. Vill du äta riktigt billigt kan du gå till matbutiker som tex Hemköp under Åhlens som har både salladsbarer och varm mat som du tar med dig. Där betalar du per hg och du kan välja själv vad du vill äta. 

Ska vi hitta billig lunch runt Stockholm City får vi först bestämma vad billigt är. Normalpris för lunch i centrala Stockholm är runt 100-120:- bör vi räkna att en billig lunch kostar under 85:-. Naturligtvis blir man lite begränsad i valmöjligheter om man vill betala max 85:- för en lunch i centrala Stockholm. 

Listan på restauranger nedan säger inget om kvalité, service, utbud eller liknande. Den baseras helt på priset för lunchen och då luncher under 85 kronor. Naturligtvis har restaurangerna i listan mycket mer att välja på än det som beskrivs nedan. Vi har försökt leta fram exempel på lunchmat som är billigare än det vanliga priset. 

Billig lunch på Kungsgatan

På Kungsgatan finns flera olika ställen att äta billig lunch i centrala Stockholm. Ett tips om du är i närheten av Hötorget är att besöka Kungshallen som har ett stort urval av luncher till olika priser. Är ni flera som ska äta är Kungshallen toppen iom att alla restauranger har gemensamma sittplatser.

Stockholm Kebab House, Kungsgatan

På Stockholm Kebab House i hörnet Kungsgatan/Vasagatan kan du hitta kebab mm under 85:-

Subway Kungsgatan

Är du sugen på mackor eller sallader kan Subway på Kungsgatan vara ett alternativ. På Subway finns det mackor runt 75:- och uppåt. 

Pizzeria Maestro

Pizzeria Maestro på Kungsgatan har pizzor i olika prisklasser och ett flertal under 85:-. 

McDonalds

McDonalds Kungsgatan har samma menyer som andra McDonalds och här hittar du hamburgare mm under 85:-

Kungshallen

Kungshallen består av flera olika restauranger med en gemensam sittdel i mitten av lokalen. Här hittar du alla möjliga olika sorters maträtter. I Kungshallen finns pizzor, hamburgare, asiatiskt, kebab, husmanskost och mycket mycket mer. Du kommer garanterat hitta rätter under 85:- i Kungshallen. Tänk dock på att Kungshallen är populärt och det kan bli trångt under lunchen. 

Max Kungsgatan

Kedjan Max hittar du på Kungsgatan vid Hötorget. Här kan du äta olika hamburgare, sallad mm och du hittar mat under 85:- 

Mama Ye´s

På Mama Ye´s på Kungsgatan, ungefär vid Kungsbron kan du äta en 7 bitars sushi för 85:-

K25 Kungsgatan

Under Kungsbron på K25 finns flera olika restauranger du kan besöka. Här kommer du hitta något under 85:- till lunchen. 

Gnarly Burger

Gnarly Burger Kungsgatan serverar barnhamburgare för 85:- 

Billig lunch på Sveavägen

Sveavägen är en av Stockholms längsta gator. Restauranger finns utmed hela Sveavägen som sträcker sig från Sergels Torg till Sveaplan.  

Billig lunch på Drottninggatan 

Drottninggatan sträcker sig från Gamla Stan till Odenplan och består främst av butiker. Det finns dock ett flertal cafeér, restauranger och barer. Däremot finns det många restauranger på tvärgator till Drottninggatan. 

Billig lunch på Vasagatan

Billig lunch på Stockholm Central

På Stockholm centralstation finns det många restauranger där du kan äta billig lunch. Dvs runt 85:- eller lägre. Stockholms centralstation består av 3 våningar och det finns ställen att äta på på samtliga våningar.

Centralstationen har en större foodcourt där du hittar all världens mat. Centralens foodcourt öppnade 2018 och ca 15 olika matställen. Utöver dessa restauranger finns ett flertal andra lunchställen utspridda i vänthallarna. 

Barista

Barista på Stockholm central serverar grillmackor, pannkakor, klämmor och olika bagels för under 85:- Här hittar du ett stort utbud av ekologiska produkter. http://barista.se

Beirut Café Deli

Beirut Café Deli på Centralstationen är ett libanesiskt kök med flera restauranger på bla centralen, Engelbrektsgatan och i Östermalmshallen. Här kan du hitta luncher för under 85:- Det finns ett stort utbud av sallader, Meze, wraps och mycket annat att välja på på Beirut Café Deli på Stockholm Central. https://beirutcafe.se/deli

Blueberry

http://www.blueberrylifestyle.se/ 07-19, 10-17

Burger King http://www.burgerking.se/ öppet 09-2330

Dagnys 

Daisys Cityterminalen

Daisys finns på Cityterminalen och serverar hamburgare, tortillas, chicken bits, falafel mm under 85:- öppettider 10-22, 10-20 lär-sön

https://www.daisyscentralen.se/menyer/

Espressohouse

Espressohouse har flera olika caféer på Stockholm Central där du kan äta under 85:-

Öppettiderna i den stora vänthallen är från 05-22 och 07-22 på helger

http://www.espressohouse.com/

Holy Monkey 

Holy Monkey serverar wok, du plinga och sushi 

Öppettider 07-21 lör-sön 10-20

Joe & the Juice 

Joe & the Juice Stockholm central har förutom ett stort utbud av olika juicer också olika typer av mackor för dig som ska äta lunch på Stockholm Central. 

Öppet 07-20, 09-19 https://www.joejuice.com/

Mangal BBQ

Mangal BBQ är en välkänd restaurang med ett flertal restauranger runt om i landet. Är du ute efter en lunch under 85:- kan du bla köpa en Döner kebab på Mangal BBQ.

McDonalds

McDonalds på Stockholm central har samma utbud som de flesta andra McDonalds. Här kan du hitta flera olika maträtter för under 85:-

Öppettider 06-23 alla dagar

PINSA AL TAGLIO

PINSA AL TAGLIO är en pizzeria med romerska pianot som egentligen är förlagan till dagens pizzor. pinsa al TAGLIO ligger på utsidan av Stockholm Central

Öppettider: 10-19, 10-17 lör-sön

https://www.perrellialtaglio.se/

Billig lunch i Gamla Stan

Billig lunch Gamla stan kan vara svårt att hitta. Men, det går absolut att hitta luncher till lägre pris i Gamla Stan. Framförallt beror det lite högre lunchpriserna Gamla Stan på det stora antalet turister men också på att lokalerna är speciella. Flera restauranger ligger i flera hundra år gamla lokaler vilket är en fantastisk upplevelse i sig. 

Tips för billiga luncher på restauranger i Stockholm

Är du ute efter en lunch till lägre pris finns det ett par saker att titta på förutom priset. En bra tumregel när det gäller restauranger är att kolla om det är mycket gäster. Bra restauranger har en tendens att ha fler gäster under lunch och middag. En fördelades många restauranggäster är att det också blir omsättning på råvarorna. Fräscha och färska råvaror är alltid att föredra. 

Restaurang Stockholm city

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.