Festivaler

Konserter

Festivaler i Stockholm

I Stockholm hålls varje år mängder med stora och små festivaler. Du kommer garanterat hitta något som passar dig oavsett o du letar efter en musikfestival eller en matfestival. Stockholm har en lång tradition med festivaler och här finns tex musikfestivalen Lollapalooza, Ostfestivalen, Visfestivaler, Jazzfestivaler, Matfestivalen och mycket mycket mer. Här nedan kommer förslag på en del av alla de festivaler du hittar i Stockholm. 

Under flera hundra år har Stockholm varit platsen för några av de största och främsta festivalerna i landet. Den traditionen har fortsatt och du kan gå på olika typer av festivaler i Stockholm året runt. 

Vattenfestivalen

En av de största festivalerna som Stockholm förknippas med är Vattenfestivalen eller Stockholm Water Festival som under 9 år genomfördes mitt i centrala Stockholm mellan åren 1991 och 1999. En både älskad och hatad festival. Stora delar av centrala Stockholm stängdes av och besökare var tvungna att köpa Vattenpasset för att komma in i centrala Stockholm. Vattenfestivalen förknippas ofta med Langos, konserter, VM i fyrverkeri och dagen då JAS 39 Gripen kraschade på Långholmen under en uppvisning. 

Lollapalooza

De senaste åren har Stockholm varit platsen för den stora musikfestivalen Lollapalooza i Sverige. Här blandas svenska artister med internationella världsstjärnor under ett antal dagar. Till skillnad från många festivaler kan även barn komma in på området och lyssna på musiken och du kan köpa allt ifrån endagsbiljetter till VIP-biljetter med egen lounge, golfbil, champagne och förstklassig service.

Ostfestivalen

En lite annorlunda men intressant festival i Stockholm är Ostfestivalen. Den har tidigare genomförts på Munchenbryggeriet och har samlat ett stort antal osttillverkare från hela landet. Ett antal vinimportörer brukar också finnas på plats och visa upp nyheter. Hit kan du komma som besökare och prova på hundratals olika ostar och viner för en billig peng. 

Sammanfattning

Som du ser finns det en festival för alla smaker. Bläddra runt bland festivalerna eller sök på sidan efter något som kan passa dig. Vi fyller hela tiden på med fler festivaler och saknar du något eller arrangerar du en egen festival, hör av dig så lägger vi gärna upp informationen på den här sidan. Vi oss når du ut till tusentals turister och Stockholmare.