Anlita flyttfirma i Stockholm

Flyttfirma

I Stockholm finns det mängder med flyttfirmor du kan anlita för att flytta boende eller för företagsflyttar. Ska du flytta i Stockholm kan det vara smidigt att anlita en flyttfirma för att slippa köra runt med en hyrd lastbil, bära i trappor och framförallt slipper du parkeringsproblemet under flytten. Sett till vad du betalar och vad du slipper fundera på så är det definitivt värt att anlita en flyttfirma.

Vad kostar det att anlita flyttfirmor eller flytthjälp i Stockholm?

Hur mycket en flytt kostar i Stockholm beror på en rad olika faktorer. Du kan göra det väldigt billigt om du väljer att göra det själv. Anlitar du en flyttfirma kostar det mer men du kan lägga tiden på annat. Framförallt, kommer du klara att flytta själv eller med hjälp av kompisar?

Tänk på att möbler är tungt, lätt går sönder och orkar din kropp? Flyttfirmor är experter på att flytta och även om det kostar lite mer är det värt ett par tusen extra för dig att slippa förstöra ryggen. Och som du ser i exemplet nedan behöver du räkna ihop alla kostnader först innan du bestämmer dig. Glöm inte heller att räkna in din egen tid i flytten, behöver du tex ta ledigt för att flytta måste du räkna in detta också. Vi tar inte hänsyn till detta i kronor i exemplen nedan utan det måste du värdera själv.

Kostnad för en flytt i Stockholm

Hur mycket det kostar att anlita en flyttfirma beror lite på dig men räkna med 5-10.000:- om du ska få det gjort ordentligt. Visst kan du göra det billigare själv men när allt är inräknat skiljer det egentligen inte så mycket. Då ska du också räkna med den tid du själv behöver lägga och kanske slänga på en tusenlapp för tid hos kiropraktorn och massören. Framförallt ska du räkna in flytthjälpen för kostnaden för ditt nya boende. Köper du en bostadsrätt i Stockholms innerstad för 4-10 mnkr är 10.000:- för flytthjälp inte så mycket.

Flyttfirma

För att göra det tydligare att se vad som påverkar priset ställer vi upp några olika exempel för att beräkna kostnaden. 

Exempel 1. Du gör allt själv vid en flytt 3-4000:-

Ok, du väljer att sköta allt själv för att spara in pengar. Låt oss titta på vad du behöver räkna med. Till att börja med behöver du köpa in kartonger och räkna med 100 kartonger för en normal flytt. Det låter mycket men kläder, böcker, leksaker, porslin mm tar mycket plats och du kanske bara kan fylla kartongen till hälften för att det ska gå att bära dem också. Du kan sälja flyttkartongerna efter du är klar men det är knappt du får igen pengarna på detta.

Förutom detta behöver du hyra en flyttbil vilket kostar dig ca 1000:- för en dag. Har du otur och råkar få en repa eller stöter i en kant kommer självrisken kosta dig ytterligare 3-7000:-. Detta har vi inte räknat med nedan. Du kan alltid betala en extra hundralapp för en kostnadsreducering hos hyrfirman men det behöver du göra i förväg. 

 • 100 flyttkartonger ca 2000:-
 • Flyttbil ca 1000:-/dag plus ev försäkringar
 • Mat och dryck till de som bär 500:-
 • Ev flyttstädning
Exempel 2: Du anlitar Flytthjälp 5-10.000:-

Här väljer du att packa ned allt själv och därefter anlitar en flyttfirma som bär ned allt till en lastbil de tillhandahåller. Även här finns det lite olika alternativ du bör fundera över när du bokar. En del flyttfirmor erbjuder ett lågt timpris med en person och en mindre lastbil. Det kanske är bättre att försöka hitta ett företag som erbjuder flytthjälp med 2-3 personer. Att enbart anlita en man kommer kosta dig mer i slutändan ändå. Begär in en offert från olika flyttfirmor för att få rätt service till rätt pris.

 • Lastbil+2 man: fr. 495:-/tim
 • Ev flyttstädning

Vad påverkar kostnaden för att anlita flyttfirmor?

Det finns en rad olika saker som kommer påverka priset. Att välja första bästa med ett lågt timpris fungerar inte riktigt. Begär in en offert och få en uppskattning på kostnaden innan du bestämmer dig.  Det säger sig nästan självt att ett piano som måste bäras ned eller upp för trappor kommer kosta mer. Eller om du har mycket prydnadsföremål, kristallkronor, porslin eller andra ömtåliga föremål. 

Det som kommer påverka priset för flytthjälp är bla:
 • Packa själv eller anlita firma
 • Antal flyttlådor
 • Hyra eller köpa flyttkartong?
 • Våningsplan
 • Hiss eller trappor
 • Stora tunga möbler
 • Ömtåliga föremål
 • Antal timmar du behöver hjälp

Hur lång tid tar en flytt med Flyttfirma

Det beror väldigt mycket på hur mycket du väljer att göra själv och vilken typ av tjänst du köper in från flyttfirman. Väljer du att packa allt i kartonger och förbereda så flyttfirman enbart behöver bär ned saker kan det räcka med en dag.

Du kan genomföra en flytt ganska snabbt om du väljer att köpa in hela tjänsten med nedpackning av grejer, flytt och uppackning. För att göra det lite enklare att se skillnaderna ger vi här två exempel på hur en flytt kan gå till. 

Exempel 1: Du gör allt själv. Ca 1-2 veckor

Ska du sköta flytten helt själv är det ganska mycket planering att ta hänsyn till. För att det ska fungera så smidigt som möjligt behöver du förbereda dig. Hur många dagar kommer det ta dig att packa ned din nuvarande bostad i kartonger? Behöver du dessutom arbeta under dagarna kommer du nog behöva dubbla tiden det tar att packa ned allt. Du får nästan räkna med en vecka om du räknar in inköpen av kartonger, nedpackning, hämtning av flyttbil och ett antal turer fram och tillbaka till ditt boende.

Räknar man bara själva flyttdagen är det ofta så att man har 1-2 dagar under helgen då man har tillträde till sin nya bostad. Men du måste räkna in allt annat också. Vi skulle nog gissa att du får räkna med att jobba 1-2 veckor med flytten om du räknar in allt förarbete. 

Exempel 2: Du anlitar flyttfirmor med nedpackning. Ca 2 dagar

Anlitar du en flyttfirma för att sköta hela din flytt minskar du tiden du behöver lägga på flytten rätt rejält. Här beror det såklart på hur stort du bor idag och hur mycket möbler du har. Men om vi räknar med en normal 3:a så får du nog räkna med 2 dagar för själva flytten och ett par timmar planering med flyttfirman innan dess. Det vanliga är att flyttfirman kommer hem till dig på morgonen dag 1 och börjar packa ned allt i kartonger och in i en lastbil.

Detta tar normalt en hel dag. Dagen efter eller ett par dagar senare återupptas flytten och de bär in allt i ditt nya hem. Du har sedan ofta 1-2 veckor på dig att tömma alla kartonger som ska återlämnas till flyttfirman. Det här alternativet är naturligtvis dyrare än att göra allt själv. Vill du spara in några kronor kan du ta emot flyttkartonger av flyttfirman och packa själv. Då minskar också flyttiden men du behöver lösa väldigt mycket själv. 

Sammanfattning 

Har du tid och vill spara pengar, gör så mycket du kan själv. Vill du använda din tid till annat, välj en helhetslösning med en flyttfirma. De är proffs på vad de gör och kommer sköta hela flytten betydligt snabbare än vad du kommer göra själv. Vi rekommenderar att lägga några kronor extra på en flyttfirma med nedpackning. 

Kan man använda rutavdrag för flyttfirma?

När du anlitar flytthjälp har du rätt till Rut-avdrag för de tjänster du anlitar av flyttfirmorna. RUT-avdraget är oftast redan avdraget i de prisförslag du ser på nätet. Men för säkerhets skull bör du ställa frågan en extra gång innan du bokar. 

RUT-avdraget gör att du får dra av 50% av den arbetskostnad som finns, upp till 75.000:- men som vi skrev innan är detta oftast redan inräknat i priset och sköts av företaget du anlitar. 

Företagsflytt i Stockholm

De flesta flyttfirmor som arbetar i centrala Stockholm kan också utföra företagsflyttar. Priserna för en mindre flytt skiljer sig inte så mycket från en privatflytt. För att vara förberedd när du ska boka en kontorsflytt kan det vara bra om ert företag planerar lite i förväg. Här kommer ett par kontrollfrågor ni ska ställa er själva?

Behöver ni hjälp med nedmontering/uppmontering av datorer, skärmar, tavlor, projektorer och annat? Flyttfirmorna kan ofta lösa detta eller har kontakt med andra bolag som kan hjälpa er.

Ska er personal vara delaktiga i flytten eller köper ni in en helhetslösning? Tänk på att era anställda är anställda för att utföra vissa uppgifter, inte för att ta hand om en flytt. Det kommer bli billigare för er om ni köper hela tjänsten och låter de anställda arbeta med sitt. 

Hur gör man en flyttstädning?

Flyttstädning är något som tar tid, är jobbigt och ganska kostsamt. Det är dessutom risk för att du kommer behöva göra om städningen om den ena parten inte är nöjd. Vårt tips är att du köper flyttstädningen av den flyttfirma ni anlitar. Blir det problem i efterhand lämnar de flesta städgaranti. De åker alltså tillbaka och ordnar det som blivit fel. Städbolagen och flyttfirmorna vet dessutom hur en bra flyttstädning ska gå till och kommer garanterat göra ett bättre jobb. 

Vad kostar en flyttstädning i Stockholm?

En flyttstädning kostar runt 2000:- för en mindre lägenhet på ca 50 kvm. Därefter kostar det ytterligare ca 40-50:- kr per kvadratmeter.

Här har du tur som kund eftersom det finns mängder med företag som arbetar med flyttstädning i Stockholm city. Även flyttstädning för företag kan genomföras av de flesta företag. 

Priserna varierar och det finns ganska ofta kampanjer på flyttstädning som ger dig 10-20% rabatt. 

Priserna är ungefärliga men 2021 ser det ut så här:

 • Upp till 50 kvm: 2000:-
 • Överstigande ca 40-50:-/kvm
 • Inställelseavgift: 0-200:-
 • Helgtillägg: 500-1500:-

Du betalar alltså ca 2000:- för en flyttstädning i Stockholm. Har du större än 50 kvadratmeter kostar det överstigande 40-50:- per kvadrat plus de första 2000:- En lägenhet på 70 kvm kostar alltså 3-4000:- och då blir det ordentligt gjort och du får garanti på arbetet. Väljer du att få städningen utförd på en helg får du lägga till runt 1000 kronor. Vill du spara lite pengar här så försök få flyttstädningen genomförd mitt i veckan under dagtid. 

Utöver detta erbjuder de flesta företag också en rad tilläggstjänster som kan vara bra att ha. Här varierar priserna kraftigt och det bästa är att prata med flyttfirman eller städfirman.

Extratjänster vid flyttstädning:

 • Avfrosting
 • Städ av källare/vind
 • Mattvätt
 • Stopp i avlopp
 • Garagestädning
 • Målning
 • Reparationer
 • Balkongstädning
 • Fönsterputs
 • Nyckelhantering till mäklare

Checklista för flytt

Det kan vara bra att ha en liten checklista när du ska boka flyttfirma för att få en så bra och tydlig offert som möjligt. Försök ta reda på nedanstående för att underlätta samtalet med flyttfirman. 

 • Antal kartonger
 • Stora möbler
 • Våningsplan
 • Finns hiss?
 • Källare/vind?
 • Garage?
 • Finns parkering för flyttbilen?
 • Mycket lösa föremål?
 • Omtåliga föremål?
 • Datum för flytt/inflytt
 • Flyttstädning?
 • Montering av tv, datorer, tavlor, skärmar osv?

Flyttfirmor i Stockholm

Det finns en uppsjö av flyttfirmor, vårt tips är att du googlar för att hitta olika flyttfirmor i Stockholm. Men ta inte den första du hittar. Skriv ned vad du vill få genomfört och kontakta 5 olika bolag för att få en offert. Du kan också titta på tex Offerta

1 svar på ”Anlita flyttfirma i Stockholm

 1. Pingback: Kronobergsbadet på Bergsgatan. 25 m bassäng, Tillgängligt, Öppettider

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.