Glamping i Stockholm

Glamping Stockholm

Glamorös camping i Stockholms skärgård. Låter det lockande med stort tält, bekväma sängar, servitörer och lyx vid vattnet i Stockholms skärgård. Då ska du prova på glamping i sommar. Testa något annat än hotellrum i city för en magisk och romantisk upplevelse i Stockholm

Glamping är en av de senaste trenderna inte bara i Stockholm och Sverige utan i hela världen. Vill du testa något annorlunda, lyxigt, romantiskt och spännande men vill undvika hotellen i city? Då ska du absolut testa  glamping. Stockholm erbjuder flera olika arrangörer och platser med glampingtält. Priserna varierar och likaså tillgången. Det kan vara en idé att boka tidigt då tillgången inte är hur stor som helst. Glamping gör man framförallt under sommarmånaderna men vissa arrangörer håller öppet även under vintern. Av naturliga skäl är kanske centrala Stockholm den plats som har stor tillgång till glamping men från city går det enkelt att ta sig ut i Stockholms skärgård där fler platser finns. 

Vad är glamping?

Glamping är enkelt sagt lyxig camping. Ofta bor du i stora lyxiga tält med dubbelsängar, duntäcken, soffor, privatbrygga, champagne och lyxiga middagar vid fina matbord. Det är camping i ett tält men så långt ifrån sovsäckar och små tält du kan komma. Glamping påminner mer om att bo i en lyxsvit på ett hotell i Stockholm fast du bor i ett tält nära naturen. 

Island Lodge Stockholm skärgård

Island Lodge har vunnit flera fina priser för sitt hotell i Stockholms skärgård. Här bor du i lyxiga tält nära vattnet. Stora dubbelsängar med sköna täcken, vedkaminer, möbler och fantastisk utsikt över Stockholms skärgård. Tälten är 18 kvm stora med närhet till dusch och toaletter. Island Lodge ligger på en privat ö i skärgården med privat strand. Här kan du också njuta av massage, äventyr, segling och sälsafari. 

Du som vill arrangera en annorlunda konferens kan också boka mötesrum för upp till 14 personer. Varför inte lägga hela företagets konferens på Island Lodge?

Erfarna kockar lagar fantastisk mat efter säsongens råvaror. 

Island Lodge ligger ca 40 minuters resa med båt från centrala Stockholm i närheten av Waxholm. 

Läs mer på Island Lodge

Fejan Canvas Hotel Glamping

Fejan Canvas Hotel är en riktigt glampingupplevelse för dig som vill uppleva en lyxig glamping i Stockholms skärgård. Fejan Canvas Hotel ligger på Här finns 5 st glampingtält för 2-4 personer med fantastiskt läge med utsikt över skärgården. I priset ingår en 3-rätters middag och en lyxig frukostkorg som levereras till tältet på morgonen. I tälten finns sköna sängar, vedeldad spis, sköna möbler, ljuslyktor och lyxig känsla. Alla tälten ligger utmed vattnet avskilt från varandra. 

När du är på Glamping på Fejan ska du passa på att hyra kajak, gå på en guidad tur och njuta av vattnet. 

Pris: En natt för två personer inkl middag och frukost kostar strax under 4000:- lite beroende på tid på året. Familjetältet ligger på ungefär 1000:- extra per natt. 

Det stora 4-manna tältet är ett familjetält med en dubbelsäng och två enkelsängar. 

Åka till Fejan: Waxholmsbolaget tar dig till Fejan ett par gånger om dagen. Du kan även åka egen båt, taxibåt eller ta bilen till Räfnäs brygga och ta båt därifrån. 

Du kan också boka Fejans egen RIB-båt som tar 6 personer. Boka via detta telefonnr 0709-810000

Boka Glamping på Fejan här 

Aktiv Skärgård Utö

Aktiv Skärgård på Utö har två stycken tält för glamping. Glampingtälten rymmer upp till 4 personer och ligger på avstånd från varandra på Utö camping. Tälten är hela 20 kvadratmeter stora och har en egen terrass till varje tält. Här finns också stränder, sjöutsikt och alla äventyr du kan uppleva på Utö. 

Tälten ligger på en klippa med utsikt över Stockholms södra skärgård. 

Glamping på Utö kostar ca 3000-3800:- per natt. Boka här 

Läs mer om Utö 

Sund Nergården

Sund Nergården ligger ca 50 minuter från Stockholm vid Vagnhärad i Sörmland. Nergårdens glamping består av Övre och nedra Glamping som står för tältens placering till varandra och sjön. Glampingtälten delar dusch och toalett med varandra.

På Sune Nergården finns även uppvärmd bubbelpool utomhus, pool, restaurang och vedeldad bastu. 

Boka in dit besök på länken nedan redan nu. 

Sund Nergården

Svartsö Logi Glamping

Svartsö Logi är öppen maj-september och har Glampingtält för 2-4 personer. Det finns 4 tält på Svartsö som är placerade nedanför Svartsö Krog. Tälten finns nära vattnet och står på ett bra avstånd från varandra för att ge en privat känsla vid vistelsen. Här är det bäddat med riktiga duntäcken på sängar och du har en egen terrass med utsikt över Skärgården.

Svartös glamping består av olika tält med olika teman. Ett tälta har känslan av en trädkoja, ett annat ligger bara ett par meter från vattnet. Det största tältet, Sandstranden, är till för 4 vuxna och består av två rum. 

Priserna ligger på ungefär 2250:- per person och natt men inkluderar en 5-rätters middag och en frukostkorg.

För att ta sig till Svartö finns lite olika alternativ:

  • Egen båt: Lägg till vid gästbryggan på Svartö Krog
  • Taxibåt: www.ingmarsosjotjanst.com
  • Båt: Waxholmsbolaget och Cinderella trafikerar Svartsö. Besök deras hemsidor för aktuell resinformation. 

Gör din bokning idag på Svartö Logi

Glamping på vintern?

Även om glamping främst finns på sommaren finns det enstaka ställen som har glamping under vintern. Se till att ha med dig rejält med kläder och ombyten. 

Glamping i Stockholms skärgård?

Har du möjlighet ska du boa glamping i Stockholms skärgård. Njuta av god mat och dryck i skärgårdsmiljö. 

Glampingtält

Glampingtälten är ofta stora, runt 20-40 kvm och gjorda i ljusa tyger som står emot regn och blåst. Ofta är tälten runda, placerade med fantastisk utsikt och vetter mot vattnet. Du har en stor dubbelsäng som är bäddad med duntäcken och riktiga madrasser. Frukost och middag kan du avnjuta vid ett fint matbord eller på den egna terrassen. I tälten finns det nästan alltid eluttag för laddning av telefoner och tälten är belysta. 

2 svar på ”Glamping i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.