Gröna Lund

Gröna Lund

Nu har äntligen Gröna Lund i Stockholm öppnat upp sina portar för besökare efter en lång stängning. För dig som vill besöka Gröna Lund sommaren 2021 är det lite andra rutiner än vanligt då man måste köpa en så kallad Ticket to Ride i förväg för att komma in på nöjesparken. Fördelen är att du får åka hur mycket du vill på alla attraktioner. Här beskriver vi allt du behöver veta inför besöket i sommar.

På Gröna Lund finns det berg- och dalbanor, Fritt Fall, radiobilar, 5-kamp, konserter och mycket mer och Gröna Lund har ett 30-tal attraktioner för besökare i alla åldrar. Sommaren 2021 väljer du mellan förmiddagbiljetter eller eftermiddagsbiljetter och du kan under hela 6 timmar njuta av stämningen, attraktioner, popcorn, restauranger och allt annat som finns att uppleva.

Öppettider Gröna Lund 2021- Uppdaterad information 2021

Gröna Lund har ofta generösa öppettider och som besökare kan du vara kvar sent på kvällarna under sommaren. På grund av rådande situation har Gröna Lund inte kunnat öppna tidigare men nu vissa lättnader blivit möjliga och från och med den 2 juni öppnar man åter upp portarna men med vissa restriktioner. Det ser lite annorlunda ut i år jämfört med tidigare vilket vi beskriver nedan.

Öppettider

  • Förmiddagspass: 09.30-15.00
  • Eftermiddagspass: 15.00 alt 16.00 till 22.00

Hur köper man biljetter till Gröna Lund 2021?

Via Gröna Lunds hemsida köper du biljetten Ticket to Ride och väljer om du vill gå på Gröna Lund under förmiddagen/dagen kl 09.30-15.00 eller eftermiddag/kväll mellan 15 eller 16 och 22. (vissa dagar är det kl 15 och andra dagar kl 16) Du har därmed möjlighet att vara på Gröna Lund i 5-6 timmar och i biljettpriset ingår fria åk.

Entrébiljetten kallas för Ticket to Ride som ger dig en rad förmåner. Entrébiljetten kostar 265 kronor men då ingår också fria åk och två så kallade Jetpass som gör att du kan gå före kön i de mest populära attraktionerna på Gröna Lund. Du kan med den här biljetten alltså åka hur många gånger du vill på alla attraktioner men två gånger får du möjligheten att gå före alla andra i kön.

Här köper du entrébiljett i sommar

Tittar man på öppettiderna för Gröna Lund under tidigare år har man öppnat runt 11-12 på dagen och stängt runt 21-23 på kvällarna. När Gröna Lun

På konserter kan tiderna skilja något men med tanke på närheten till grannarna på Djurgården finns det en tidsgräns för när Gröna Lund stänger.

Hur åker man till Gröna Lund?

Hur du tar dig till Gröna Lund beror lite på vart du är i stan men det enklaste och roligaste sättet är att ta Djurgårdsfärjan från Slussen.

Från Slussen

Ta Djurgårdsfärjan från Slussen till Gröna Lund. Båten går ungefär var 20:e minut under vår och sommar och du kan använda Access-kortet. Tänk på att det kan vara många besökare på väg till Gröna Lund så det kan vara bra att välja en tidigare färja.

Från city till Gröna Lund

Promenad

Vill du gå från centrala Stockholm går du utmed Strandvägen, tar höger vid Djurgårdsbron och följer vägen så är du snart framme. Från Kungsträdgården ska du nog räkna med en promenad på ca 30-40 minuter och har du barn kan det nog vara bra att försöka ta spårvagnen istället.

Buss 67

Vill du åka buss så väljer du buss 67 från city och Kungsträdgården. Resan tar 10-15 minuter men under sommaren sommaren kan det bli trångt på bussen. Bussarna går ganska ofta så är det fullt kan du välja att ta nästa eller ta spårvagnen istället.

Spårvagn 7

Ett snabbt och smidigt att åka dit är att åka med Spårvagn 7 från Hamngatan.

Berg- och dalbanan Monster

Nu har den nya, 700 meter långa berg- och dalbanan Monster invigts som kostat närmare 500 mnkr att bygga. I Monster far du fram med benen fritt hängandes i luften i hastigheter på 90 km/h där du utsätts för hela 4,5 G. Höjden är ca 34 meter. Till skillnad från många andra berg- och dalbanor börjar Monster långt ned under marken. Närmare 20 meter under mark måste du ta dig innan äventyret börjar.

  • Åktid 2 min
  • Längdgräns 140 cm
  • Längd 700 m
  • Höjd 34 m
  • Hastighet 90 km/h

Gröna Lunds konserter 2021

Varje år har ett 60-tal konserter, shower och uppträdanden genomförts på Gröna Lunds scener och här kan du se allt från nya artister till världsstjärnor. Under 2021 är det inga artister inplanerade på grund av de restriktioner som finns i Sverige och Stockholm. När dessa restriktioner ändras kommer artisterna åter inta Grönans scen.

Gröna Lunds konserter slutar senast kl 22 på kvällen på grund av närheten till boende på Djurgården. De konserter som genomförs är normalt ca 1 timme till 1 ½ timme och för dig som vill stå långt fram, nära scen behöver du vara tidigt på plats då det ibland redan börjar fyllas på med besökare på förmiddagen.

Bokade band 2022

Bokningar för 2022 har redan påbörjats och hittills är följande band bokade till Gröna Lund

  • Korn

Gröna Lund har en lång historia av att hålla konserter med världsartister och internationella storheter som Bob Marley, Jimi Hendrix, Kiss, Lady Gaga, Bryan Adams och många fler uppträtt genom åren.

Restauranger

Du behöver aldrig gå hungrig på Gröna Lund. Här finns det gott om restauranger, kiosker och snabbmatställen blandat med taco, ölställen, popcorn, sockervadd och mycket mer. Det är snarare ett problem att man blir för mätt för att kunna besöka alla ställen. Det finns 5 restauranger och den kanske mest kända är Tyrol följt av Kaskad, Classic Café, Kryddhyllan och Fiesta Taqueria & bar. Utöver detta finns det 6 barer att välja mellan. Ibland kan det vara svårt att hitta bord men leta runt lite så kommer du hitta en plats. Ibland kan det vara smidigt att försöka äta lite innan lunch och middagstid för att undvika den värsta rusningen.

Tillgänglighet på Gröna Lund

Gröna Lund arbetar för att hela området ska vara tillgängligt för alla besökare. För gäster med funktionsvariation rekommenderar vi dig att läsa mer på denna sida

5-kamp på Gröna Lund

Femkampen på Gröna Lund är nästan ett måste för familjen, kompisgänget eller firmafesten. Utmana varandra i olika grenar och se vem som är bäst. Det finns mängder med olika grenar du kan testat, är det du som bokar? Välj något som du är bra på. Prata med Gröna Lund så kan du boka en 5-kampsvärd som hjälper dig.

Ska ni ta med företaget på Gröna Lund för en kick-off eller som en kul grej på firmafesten så rekommenderar vi starkt att köra en femkamp mot kollegorna på jobbet. Det ökar sammanhållningen och ni kommer ha mycket att prata om i fikarummet efteråt.

1 svar på ”Gröna Lund

  1. Pingback: Buss sightseeing i Stockholm. Turer, Hop-on Hop-off, Priser och tips 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.