Hyra Kajak

Upplev Stockholm från vattnet i en kajak. Det finns flera uthyrare av kajaker i centrala Stockholm och från 250:- kan du hyra en kajak i ett par timmar och upptäcka Stockholm på ett nytt sätt.

Passa på att hyra en kajak en solig sommardag, ta med lite picknick och paddla mellan badplatser, klippor, stränder och kajer.

Var ska man paddla i Stockholm?

Det finns mängder sevärdheter du måste upptäcka om du hyrt en kajak. Först behöver du kanske bestämma hur länge du ska hyra kajaken. Räcker 2 timmar eller ska du boka 3-4 timmar redan från början? Priset brukar inte skilja särskilt mycket och med 4 timmar hinner du se många olika platser.

Har du hyrt en kajak i Stockholm kommer du paddla i antingen Mälaren eller i Saltsjön där den senare ligger utanför Slussarna vid Skanstull och Gamla stan. Nedan kommer lite tips på olika sevärdheter om hyr kajak i Stockholm.

Pålsundet på Långholmen

Pålsundet ligger mellan Långholmen och Södermalm. Du hittar enkelt hit genom att ta sikte på Västerbron och paddla mot fästet vid Södermalm. Kanalen är ett par hundra meter lång och kanats av båtar, vackra träd som hänger ut över vattnet och byggnaderna på Långholmen.

Långholmen har även två badplatser om du vill ta ett bad. Här hittar du Långholmens klippbad och Långholmens strand. Förutom badet finns här också det gamla fängelset och vackra hus att titta på.

Reimersholme

Har du tagit dig till Pålsundet och Långholmen måste du fortsätta till Reimersholme som ligger precis bredvid. Ön är bara ett par kilometer i omkrets och du kan enkelt paddla runt Reimersholme.

På Reimersholme låg Reymersholms Spritförädlings AB. Det som idag är en del av Vin & Sprit och än idag kan du se spåren av denna fabrik som en gång i tiden hade 25.000 besökare varje dag.

Lilla Essingen

Har du besökt våra tips ovan kan du paddla vidare mot Lilla Essingen. På ena sidan ser du de nybyggda husen som bara ligger ett par meter från vattnet. Om du följer kajen så du har Lilla Essingen på din vänstra sida ska du fortsätta in i den vackra kanalen mellan Lilla Essingen och Fredhäll. Detta är en pärla i Stockholm och här passerar även turistbåtarna för att njuta av denna vackra plats. På din högra sida har du Fredhälls branta klippor där du under sommaren ser många som badar och grillar.

Karlbergskanalen och Barnhusviken

Ett annat tips är att paddla genom Karlbergskanalen. Det här är en av de vackraste platserna du kan se sommartid från vattnet.

Här paddlar du fram i kanalen som är omgärdad av träd som hänger ut över vattnet. En mycket vacker plats med strandpromenader utmed vattnet. Du kommer sedan fram till det som kallas Karlbergsjön och här ser du Karlsbergs slott där Karlbergs Krigsakademi ligger. Detta är världens äldsta officershögskola som fortfarande är aktiv och grundades redan 1634 av Gustav II Adolfs halvbror.

Om du fortsätter vidare i kanalen paddlar du nu kajak i det som kallas Barnhusviken. På ena sidan har du Vasastan och tågspåren som leder in mot Stockholm central, på andra sidan ligger Kungsholmen. Utmed kajerna ligger båtar och företag. Om du fortsätter hela kanalen är du snart framme vid Stadshuset.

Djurgårdsbrunnskanalen

Djurgårdsbrunnskanalen eller Djurgårdsskolan som en del också kallar det är en lite längre sträcka att paddla men väldigt vacker. Kanalen är ca 1 kilometer men om du inte ska paddla tillbaka via kanalen behöver du ta dig runt södra Djurgården vilket är lite längre och även vågigare.

Om du paddlar utmed Strandvägen och under Djurgårdsbron kommer du snart till Djurgårdsbrunnskanalen. En ganska smal kanal med strandpromenader utmed kanalen. Här kör också en del sightseeingbåtar så du bör vara beredd på detta.

Du kan antingen ta samma väg tillbaka eller välja att paddla runt Djurgården som är mycket vackert. Utmed vattnet ligger flera stora villor med stora tomter. De flesta är så kallade representationsvillor för företag men när du närmar dig Gröna Lund ligger även flera privatvillor.

På Djurgården kan du bland annat se följande från vattnet.

 • Sjöhistoriska museet
 • Gröna Lund
 • Vasamuseet
 • Blockhusudden
 • Täcka Udden
 • Nedre Manilla
 • Waldemarsudde
 • Beckholmen

Hyra kajak Stockholm?

Hyra kajak i Stockholm är enkelt. I nästan varje stadsdel hittar du en uthyrare och nedan har vi listat några av dem. De flesta har både enmans- och tvåmanskajaker för uthyrning. Många erbjuder också guidade kajakturer du kan delta i. Ofta ingår flytväst, paddel och andra tillbehör som du behöver. Hör dig för med din uthyrare i förväg för att se vad du behöver och vad det kostar mer exakt.

Här kan du hyra kajak i Stockholm


Rålis Kajak


Paddla i Pampas

Långholmen Kajak


Sjöstaden Kajak

Tanto SUP och Kajak


Söder Kajak

Vad kostar det att hyra kajak i Stockholm?

En guidad tur med kajak i Stockholm kostar ca 300-500:-. Då ingår oftast kajak, guidning på svenska eller engelska och turen pågår 2-3 timmar. 

Bra att veta vid hyra av kajak

Simkunnighet är ett krav hos de flesta uthyrare av naturliga skäl. Det kan också finnas åldergränser man behöver ta hänsyn till. Yngre barn kan ibland paddla i sällskap med vuxen. Vissa uthyrare av kajaker har även en övre viktgräns runt 120-140 kg. 

5 svar på ”Hyra Kajak

 1. Pingback: Saker att göra i Stockholm - Årsta Havsbad

 2. Pingback: Rålis Kajak & SUP - Hyr kajak och SUP i centrala Stockholm i Sommar

 3. Pingback: Paddla i Pampas - Hyr kajak och gå kajakkurser nära centrala Stockholm

 4. Pingback: Söder Kajak vid Vinterviken har Uthyrning av Kajaker, Kurser, Långtidshyra

 5. Pingback: Långholmen kajak på Långholmen har kurser, uthyrning, guidade turer mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.