Konferens i Stockholm

Konferens Stockholm

Konferens i Stockholm bör ni absolut överväga att boka. Stockholm är en perfekt plats att boka en konferens på. Konferenslokaler finns i hela Stockholm det och närheten till restauranger, sightseeing, upplevelser och framförallt kollektivtrafiken gör Stockholm till ett bra val. Här tipsar vi om vad du ska tänka på när du bokar en konferens, olika alternativ, offerter och olika typer av lokaler. Varför inte boka en konferens i Stockholms skärgård? 

Boka Konferens i Stockholm

Bokning av konferens i Stockholm bör du göra så fort som möjligt när ni bestämt datum för konferensen. I Stockholm city finns det många konferensanläggningar, konferensrum och konferenshotell men de blir snabbt uppbokade. Därför är det bra att vara ute i god tid.

Eftersom det är tidskrävande bör man överväga att använda sig av en konferensarrangör. Det kostar lite extra men det sparar mycket jobb åt er och ni kan lägga tiden på att förbereda innehållet på konferensen.

Hur du än väljer att göra är det viktigt att du kontaktar de olika konferenshotellen eller arrangörerna i ett tidigt skede. Börja med att bestämma datum och budget för konferensen. Eftersom det alltid finns risk för att det är fullbokat kan det vara bra att ha ett alternativt datum.

Tänk också på att kontrollera avbokningsmöjligheterna i ett tidigt skede om du skulle hitta en bättre lokal eller om tex. tåg eller flyg är fullbokade eller om något annat blir ändrat i planeringen.

Boka konferens online kan du göra hos de flesta anläggningar, konferenshotell och konferenslokaler. Du väljer enkelt datum, antal och vilka övriga önskemål du har på lokalen. För att göra det enkelt bokar du ofta fika, luncher, middagar osv redan när du bokar lokalen.

Det är dock mycket att tänka på när man arrangerar en konferens och det kan därför vara bra att kontakta anläggningen via telefon för att veta exakt vad som ingår och inte.

Att tänka på när man bokar konferens

När man bokar en konferens finns det mycket att tänka på. Det är viktigt att möteslokaler och upplevelsen blir bra och att deltagare och ni som företag eller organisation fått ut mycket av tiden. Några saker som är viktigt att tänka på kan vara följande:

  • Antal deltagare
  • Mat och fika
  • Hur stor möteslokal
  • Utrustning som projektor, dator, whiteboard, papper osv.
  • Övernattning
  • Upplevelser eller sightseeing

Titta på punkterna ovan och skriv ned allt. Börja med att kolla hur många ni är, om ni behöver boende, frukost, lunch eller middag på plats i konferenslokalen. Behöver ni en whiteboard eller projektor? Vilka kontakter krävs för att koppla in din dator till projektorn?

Det finns mycket att tänka på men alla anläggningar kan idag hjälpa er med alla möjliga typer av önskemål. Våga fråga. Konferensanläggningen är måna om att alla ska få en bra upplevelse av konferensen och hjälper dig hela vägen.

Vad kostar en konferens i Stockholm?

Detta är en nästan omöjlig fråga att besvara på ett enkelt sätt. Det går att hitta konferenslokaler som kostar runt 1000:- om du bara ska vara på plats en kort stund och inte behöver mat, dryck osv. Därifrån finns det egentligen ingen övre gräns för hur stor och dyr en konferens kan vara.

Det finns exempel på företag som hyrt hela arenor och hotell för sin konferens i Stockholm. Det bästa du kan göra är att skriva ned exakt vad ni behöver och börja begär en offert från olika konferenslokaler i Stockholm city och hotell.

Du kan också be dem sätta ihop en offert på ett konferenspaket där allt ingår.

Pris för en konferens i Stockholm varierar som sagt kraftigt. På vissa platser betalar du per person och på andra platser betalar du för möteslokalen, oavsett hur många som deltar.

För en heldag brukar priserna för mindre sällskap, runt 10 personer ligga runt 3000-5000:- Därtill kommer också kostnaden för konferensluncher, transporter osv. 

Det lönar sig att lägga lite tid på att kontakta olika konferenshotell och konferensanläggningar i Stockholm för att få en uppfattning kring priset och vad som ingår. Detta kan dock ta lite tid och för att göra det enklare finns det idag många företag som är specialiserade på att hitta en bra konferenslokal i Stockholm. Det går ofta till så att du meddelar hur många ni är och vilka krav ni har. Bokningsföretaget sköter sedan resten av planeringen av konferensen i Stockholm. Då kan du som arrangör planera andra viktiga delar som talare, innehåll och andra aktiviteter.

Billig konferens med övernattning i Stockholm

Är ni ute efter en billig konferens med övernattning i Stockholm är det fullt möjligt. Börja därför som sagt med att sätta en budget för er konferens. Då vet ni ungefär hur mycket ni har att röra er med när ni letar lokaler och hotell för konferensgästerna. Även om de flesta hotell i Stockholm har konferenslokaler kan det vara bra att undersöka olika alternativ. Begär därför offerter på konferenslokalerna från olika hotell, kontor eller företag som är specialiserade på just konferenser med övernattning i Stockholm. Det kan faktiskt vara en idé att ordna övernattning på ett hotell och genomföra konferensen på ett annat. 

Tänk då på att det kan krävas extra planering, taxiresor osv för att gästerna ska ta sig från en plats till en annan. Det kan resultera i högre kostnader. Men sammantaget kan man säga att det absolut är möjligt att hitta en billig konferens i Stockholm med övernattning. 

Konferens i Stockholms skärgård

Konferens i Stockholms skärgård är definitivt värt att överväga. Stockholms skärgård är stor och det finns många olika välskötta konferensanläggningar i skärgården. En stor fördel, förutom den fantastiska miljön är också att deltagare stannar kvar på konferenshotellet eller anläggningen. Det ger bra teambuilding och mindre distraktioner när deltagarna umgås även efter en dag i ett konferensrum. 

Att boka konferens i Stockholms skärgård kommer du inte ångra. Skärgården är en fantastisk plats för konferenser både sommartid och vintertid. 

Konferenshotell finns bla på Marholmen, Fågelbro, Saltsjöbaden, Djurönäset och Sandhamn. Ofta är det enkelt att åka en av alla fantastiska skärgårdsbåtar till konferensanläggningarna i Stockholms skärgård.

Konferenslokaler i Stockholm city

Konferenslokaler i Stockholm city finns det gott om. I centrala Stockholm finns det mindre konferensrum för små grupper upp till anläggningar för hundratals eller tusentals av personer. Allt inom gångavstånd från Stockholm Central. För dig som ska boka en konferens i Stockholm City handlar det snarare om vilka förväntningar ni har på lokalens läge, utbud och möjligheter till boende och middagar. Och budget. 

När man letar efter en konferenslokal nära Stockholm central finns det mycket att välja på. I stort sett samtliga hotell i innerstan har väl utbyggda konferensmöjligheter där det finns möjligheter till både unika lokaler, spa, uppträdanden, konferensmiddagar och luncher. Hotell som Clarion Sign, Scandic, Radisson SAS, Sheraton, Grand Hotel och många fler erbjuder fantastiska lokaler för konferenser inom gångavstånd i Stockholm city. 

För dig som verkligen vill hålla er inom Stockholm Centralstations närhet kan vi rekommendera Konferensanläggningen 7A, Stockholm Waterfront Congress Centre, Scandic Continental eller Clarion Sign. Även Stockholm Centralstation har konferensanläggningar i samma byggnad som tågen anländer vid.

Konferens i Stockholm med övernattning

Ska ni hålla en konferens i Stockholm med övernattning bör ni planera detta i ett tidigt stadie. För deltagarnas skull är det lättast att få en färdig paketlösning med boende och konferens på samma plats eller i närheten av varandra. Det är en fördel om man kan gå direkt från konferenslokalen till hotellrummet på eftermiddagen eller direkt till konferensen från frukosten. Även om det kostar lite mer undviker ni restider med taxi eller i kollektivtrafiken.  

Många konferensanläggningar kan hjälpa till med bokningar av  lokaler, måltider och boende för era deltagare. Vill du göra det enkelt för dig kontaktar du ett hotell och ber dem ta hand om hela bokningen. Men, här finns det något viktigt att tänka på. Bokar du en konferens med övernattning i centrala Stockholm behöver du vara ute i god tid. Både hotellrum och konferenslokaler bokas upp lång tid i förväg. Många turister reser till Stockholm på året och därför kan det vara svårt att hitta hotellrum på samma ställe om ni är många deltagare. 

Det kan vara enklare att hitta lediga rum och lokaler för konferenser om ni är beredda att röra er lite längre ut från city. Transporter till och från konferensen går att ordna med taxi eller bussbolag. Tex finns konferenshotell vid Globen, Hammarby Sjöstad och på Lidingö. 

Billig konferens i Stockholm

Går det att arrangera en billig konferens i Stockholm? Självklart går det. Det kan krävas lite mer jobb av dig som ordnar konferensen men det är möjligt. En konferens behöver inte vara dyr bara för att du håller den i Stockholm. Det finns många sätt att ordna en billig konferens i centrala Stockholm. Här har vi en liten guide för dig som har en liten budget men ska boka konferensen. 

Börja med att bestämma om ni behöver övernattning eller inte. De flesta vill ha ett eget rum och ni får nog räkna med minst 1500-2000:- per rum och natt. Kan ni hitta ett hotell via en bokningssida som Trivago, Hotels eller Booking som har bra rabatter finns det många tusenlappar att spara. 

Sen ska ni hitta en billig lokal. Kolla med hotellet om de har en mindre konferenslokal åt er. Det kan noga vara det billigaste alternativet.

Nu kommer vi till en del där tusenlapparna snabbt försvinner. Mat och dryck. Ska ni hålla en konferens med liten budget ska ni försöka minska på fikat, lunchen osv. Kolla med anläggning vad det kostar för varje person. Men dra inte ned för mycket. Deltagarna blir snabbt trötta och fikat, frukt mm är en rätt viktig del för att hålla energin och humöret uppe en hel dag.

Själva resan till Stockholm kan vara ett bra sätt att spara in några kronor. Hyr en buss, ta tåget eller åk i gemensamma bilar till Stockholm. Åker ni bil, tänk på att parkeringsavgifterna är 25-80:- i timmen i centrala Stockholm. Alla dagar i veckan.

Aktiviteter vid konferenser i Stockholm

Söker du en aktivitet att göra utöver själva konferensen är Stockholm en perfekt plats. Det finns inga gränser för vad du kan göra för att lätta upp stämningen i samband med mötet. Besöker deltagarna inte Stockholm så ofta kanske en guidad tur i Gamla Stan kan vara ett alternativ. Eller gå högst upp i Stadshuset och kolla på utsikten över Stockholm. Något som är väldigt populärt är en sightseeing i centrala Stockholm eller med båt under Stockholms broar

Det finns mängder med aktiviteter som provsmakningsmenyer, ölprovning, matlagningskurser, helikopterturer, spaupplevelser, skönhetssalonger eller varför inte boka in en middag med underhållning på Berns, Wallmans salonger eller någon av alla andra trevliga restauranger i centrala Stockholm.

Möteslokaler i Stockholm

Möteslokaler och konferensrum för enstaka timmar kan du hyra på i stort sett alla större konferenshotell och konferensanläggningar som finns i Stockholm. Vårt förslag är att du kontaktar olika anläggningar och specificerar vilken typ av möteslokal du söker. 

Mötesrum i Stockholm

Boka mötesrum för korta möten och konferenser i Stockholm kan du göra på de flesta hotell och konferensanläggningar. Vill du göra det enkelt för dig kontaktar du ett hotell i närheten av där du vill vara och frågar efter deras mötesrum och frågar om de hyr ut rum per timme. Det är lika vanligt att boka en timme eller två som det är att boka en heldag.

Är du i närheten av Stockholm central eller Odenplan kan du tex fråga konferensanläggningen 7A som har både små och stora lokaler.

Du hittar mötesrum i alla Stockholms stadsdelar som Norrmalm, Södermalm, Gamla Stan, Östermalm och även på Fjäderholmarna under sommaren.