Konserter

Konserter

Konserter har länge varit en av de främsta upplevelserna du kan göra i Stockholm. Hit reser varje år tiotusentals människor för att lyssna på de populäraste artisterna på några av de främsta och bästa scenerna som finns. Klassiska konserter i Berwaldshallen, hiphop på Friends arena, Europe utanför slottet på nyårsafton, små okända artister på barer och pubar på Södermalm eller musikfestivaler i Kungsträdgården. Stockholm är en given plats för alla artister och du kan uppleva fantastisk musik under veckans alla dagar, året om. Här kan du lyssna på världsartister, klassiska konserter, okända band och musikfestivaler med mängder med olika artister.

För att göra det enklare för dig att hitta runt bland alla konserter i Stockholm, var du köper biljetter, hur du hittar och var du ska bo hjälper vi dig nedan med alla frågor du kan tänka dig. I Stockholm kan du uppleva tusentals konserter varje år. 

Stockholm har en fantastisk musikscen som sig bör med en huvudstad. Oavsett om du vill lyssna på en världsstjärna som spelar för 50.000 fans på Friends Arena. Eller om du vill lyssna på ett mindre band som spelar på en liten restaurang i Stockholm i förhoppning om att slå igenom, så är Stockholm rätt plats. Här väljer många att gå och lyssna på livemusik när de går ut. Eftersom det bor över 2 miljoner invånare i Stockholm finns det också enormt många duktiga musiker. Det finns därför också många pubar, barer och restauranger som låter nya, helt okända musiker spela på scen inför en publik. Eftersom musiken spelas på restauranger och barer kan du ofta uppleva gratis konserter så länge du köper något att äta eller dricka. Du kan njuta av stadens alla scener i alla olika stadsdelar men på Södermalm finns många av Stockholm mindre scener. 

Stockholm är också full av festivaler där konserter där olika band spelar finns i stort sett året runt. Även om det av naturliga skäl kanske är vanligast under sommarmånaderna.  

Konserter i Stockholm 2021

Under andra halvan av 2021 har artister åter bokats in för konserter i Stockholm. Ännu finns inga garantier för att konserterna kommer kunna genomföras men förhoppningarna har ökat. Titta igenom länkarna ovan för att hitta biljettförsäljare till aktuella konserter i Stockholm.