Kulturbiblioteket Kulturhuset

Kulturbiblioteket

Kulturbiblioteket ligger i Kulturhuset på Sergels Torg mitt i centrala Stockholm och har ett fokus på konstnärliga ämnen i litteraturen. På Kulturbiblioteket har man gjort ett noggrant urval bland böckerna för att få till en bra blandning av klassiker och nya, mer ovanliga genrer och litteratur.

Men det är inte enbart böcker som ryms på Kulturbiblioteket, här hittar du också fotografier, konst, musik, film, design och arkitektur. För dig som tycker om musik och film kan du låna hem CD och DVD. Samlingen är enligt biblioteket själva Stockholms största. För dig som besökare på Kulturhusets bibliotek kan du vara säker på att hitta något som passar dig.

Serieteket Kulturhuset

Sedan 1996 finns här Serieteket som har en stor samling av tecknade serier. Detta brukar räknas som det bästa och främsta specialbiblioteket och är ett måste för dig som är intresserad av serier. Man har arbetat mycket med att få fram en bra blandning av de stora kända serierna och de lite mindre och ovanligare serierna. Allt för att du som besökare ska kunna njuta och upptäcka nya serier på Serietecket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.