Rib Båt i Stockholm

RIB båt Stockholm

RIB-sightseeing är för dig som gillar fart, häftiga båtar och samtidigt vill få en annorlunda sightseeing och uppleva Stockholm Skärgård. De flesta RIB-båtar som kör guidade turer i Stockholm är en öppen gummibåt med plats för 6-20 passagerare. Toppfarten varierar men det finns båtar som kör upp emot 60 knop genom skärgården. Fördelen med RIB-båtarna är att de har bra sjöegenskaper och glider fram över mindre vågor i hög fart. 

Båtarna bemannas ofta av en förare och en navigatör. Eftersom det går fort och är vågigt ska du som har problem med rygg eller nacke eventuellt välja en annan typ av båtsightseeing i Stockholm. . För dig som gravid beslutar du oftast själv hur du vill göra. Men för gravida rekommenderar vi dig att samråda med arrangören innan du bokar.

Vad kostar RIB-sightseeing?

Priset varierar men runt 500-600 kr per person brukar det kosta. Är ni ett större sällskap är det vanligt att man bokar en hel båt. I dessa fall skiljer sig priset. 

Vilka typer av RIB-sightseeing finns det?

Det finns mängder med olika turer att välja på. Testa tex sälsightseeing, Sightseeing i hög fart, upplev Huvudskär Hos flera arrangörer kan  du också skräddarsy turer.  

Åldersgräns på ribbåtar

En del arrangörer har en nedre åldersgräns för att följa med på RIB-sightseeing. De arrangörer brukar ha en gräns på 12-15 år ungefär. Andra har ingen åldersgräns utan sätter en längdgräns på 140-150 cm. Att man har en längdgräns beror på att alla som följer med ska nå ned till golvet med fötterna. Detta för att man ska sitta säkrare. 

Kläder på RIB-sightseeing

Vilken typ av kläder ska du ha på en båtsightseeing? I de flesta turer ingår en slags overall som står emot vatten och vind, googles, flytväst och handskar. Du kan därför ha dina vanliga kläder när du ska åka på en tur i skärgården. 

Boka RIB-båt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.