Shopping i Stockholm City

Shopping

Shoppingen i Stockholm City håller internationell klass och kommer inte göra dig besviken. I Stockholm City finns ett stort antal butiker och shoppinggator med olika inriktning. En stor fördel är att mycket är koncentrerat kring Stureplan, Hötorget, Hamngatan, Sergels Torg, Odenplan och Stockholm Central. Det betyder att du inte behöver gå långa sträckor mellan shoppingstråken i Stockholm. H Shoppingen i Stockholm City håller världsklass. Du hittar allt från second hand till märkeskläder från de största designhusen. Fler internationella märken har flaggskeppsbutiker i Stockholm City. Här listar vi de viktigaste butikerna för shopping i Stockholm city. Saknar du något, skriv till oss på kontaktsidan. 

Shopping Drottninggatan

Drottninggatan är en av Stockholms längsta shoppinggator. Utmed i stort sett hela Drottninggatans sträckning finns butiker av alla dess slag. Börjar du i Gamla Stan har du först stora myndighetsbyggnader som olika departemen, Riksdagen och Rosenbad. Därefter kantas Drottninggatan av klädbutiker, restauranger, souvenirbutiker, godisaffären och caféer. Gatan sträcker sig nästan ända upp till Odenplan. På vägen hittar du stora butiker som Åhlens, HM, Clas Ohlson, Dressman och många många fler. 

Shoppingen på Drottninggatan varierar kraftigt i prisklass. Här samsas exklusiva klockor på Rob Engström https://robengstrom.se/, kläder på HM och Lager 157 på en och samma gata. Planera in en heldag för shopping i Stockholm City och en promenad utmed Drottninggatan är ett måste. Ta en paus på något av alla caféer eller restauranger, eller varför inte ta en avstickare upp till takbaren TAK på Brunkebergstorg 2-4 https://tak.se/ för en drink eller middag med utsikt över hela Stockholm. 

På Drottninggatan hittar du också Centralbadet om du behöver en paus. Här finns massage, mat och pooler. https://www.centralbadet.se/

Shopping Kungsgatan

Kungsgatan är även den ett givet inslag om du ska shoppa i Stockholm City. Kungsgatan sträcker sig från Casino Cosmopol och Cityterminalen ända ned till Stureplan. Utmed hela vägen hittar du butiker som är perfekt för en shoppingdag i city. 

Utbudet med butiker på Kungsgatan är varierat, du hittar allt från hobbymaterial på Panduro, elektronik på Elgiganten, butiker med kristaller, bokhandlare och mycket mer. 

Kungsgatan har också ett flertal restauranger och hotell som är värda ett besök. Scandic Grand central har en stor lobby, bar och restaurang som är värd ett besök. Du hittar också kebab, pizzerior och konditorier på Kungsgatan i Stockholm. Gillar du sallader finns det ett flertal att välja på nära Stureplan. 

För dig som gillar bowling så finns ett av få ställen för bowling i Stockholm City på John Scotts i korsningen Kungsgatan/Sveavägen. 

Shopping Hamngatan

Ska du till Stockholm för att shoppa kan du inte missa Hamngatan. Hamngatan finner du vid Sergels torg och butiker finner du på båda sidor av gatan. Ett tips är att gå på den högra sidan och gå in i Gallerian. Gallerian i Stockholm genomgår en enorm renovering och det kan därför tidvis vara lite rörigt. De flesta butiker håller dock fortfarande öppet och några har flyttat in i nya lokaler. Hela Gallerian är fylld av klädbutiker, guldbutiker, restauranger, klockbutiker och mycket mycket mer. Gallerian är större än vad man först kan tro. Kommer man in från Hamngatan är det troligast att du gör det via gatuplanet. En del butiker ligger en våning upp och framöver kommer antalet butiker i Gallerian att öka. Känner du att du sett varenda butik i Gallerian? Tänk om, ta rulltrappan en våning ned. Där hittar du lika många butiker som fanns på gatuplanet. 

Gallerians undervåning knyter samman med andra shoppinggator i Stockholm, från NK vid Kungsträdgården till Drottninggatan och Vasagatan via T-centralen. 

Har du kommit till Stockholm Centralstation kan du utan problem ta dig under mark till Gallerian på regniga dagar. Då passerar du också flera butiker runt Sergels Torg på vägen. 

Shopping Birger Jarlsgatan

BIrger Jarlsgatan går från Riche och Dramaten hela vägen upp till slutet av Östermalm vid Sveaplan. Är du ute efter shopping på Birger Jarlsgatan hittar du flest butiker i närheten av Stureplan. Ett tips är att börja vid restaurang Riche och gå på den ena sidan, förbi Stureplan och bort mot gamla spårvagnshallarna. Där det passar byter du sida och går utmed andra sidan tillbaka mot Berns. Ska du fortsätta shoppingturen i Stockholm kan du gå Hamngatan eller Biblioteksgatan. 

Även på Birger Jarlsgatan finns det många exklusiva och internationella märken av hög kvalité. Bla ligger Louis Vuitton, Gucci och Prada på Birger Jarlsgatan. Här finns också många inredningsbutiker med förstklassig design. Utmed Birger Jarlsgatan finns också många restauranger, hotell och barer för dig som vill få en pausi shoppingrundan. 

Shopping Sveavägen

Sveavägen går parallellt med Drottninggatan men fortsätter hela väge till Norrtull. När det kommer till shopping på Sveavägen är det främst koncentrerat kring korsningen Kungsgatan/Sveavägen samt vid Odenplan. Nära Kungsgatan hittar du butiker som Mio, tygaffärer, Apotek, Cervera, florister och Adidas Conceptstore. Här hittar du även Hifi-klubben för dig som är ute efter ljud och bild i premiumsegmentet. I korsningen ligger också Ströms som under många år varit en favorit bland de som vill vara välklädda. 

Närmare Odenplan finner du många sportbutiker och gymbutiker, inredning, konstgallerier och längst bort på Sveavägen håller cykelbutiker, biluthyrningsfirmor och datorbutiker till. 

Sveavägen är lång och bred. Bästa sättet att planera sin shopping är nästan att gå på ena sidan och vända vid Sveaplan eller Vanadisbadet och gå tillbaka på andra sidan. Du hittar många restauranger, barer och caféer på Sveavägen som är värda ett besök. 

Shopping Biblioteksgatan

Shoppingen på Biblioteksgatan i Stockholm håller absoluta världsklass. För dig som är ute efter exklusiva klädmärken och exklusiva klockor är Biblioteksgatan ett måste. Biblioteksgatan är en del av ett exklusivt shoppingkvarter mellan Norrmalmstorg och Stureplan som består av Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan, Mäster Samuelsgatan, Jakobsbergsgatan mfl. På Biblioteksgatan hittar du butiker som Fillipa K, J.Lindeberg, Kaplans, Peak Perfomance, Karen Millan, Armani, Gant, Rizzo och många fler. 

Shopping Vasagatan

Vasagatan ligger vid Stockholm central och är känt för dess många hotell och restauranger. Men här finns även bra shopping för dig som inte vill gå för långt bort från Stockholm central. Vasagatan börjar vid Sheraton hotell och sträcker sig till Norra Bantorget. Här finns klädbutiker, butiker för dig som ställer höga krav på kökstillbehör, pantbanker, souvenirbutiker och mycket annat. Har du bara nån timme över är Vasagatan värd ett besök. Förutom shoppingen finns här även ett flertal restauranger och barer på taken som tex Hotell Continentals takbar, Skybar på Radisson SAS, och Selma Spa på Clarion Sign hotell. 

Shopping Hötorget

Hötorget ligger en bit bort på Drottninggatan vid korsningen mot Kungsgatan. På Hötorget finns en enorm torghandel som är en upplevelse du inte bör missa. Här finns blomsterhandlare, grönsakshandlare, väskor, kläder och mycket annat. Torghandeln på Hötorget är nog en av Sveriges främsta och uppläggningarna av alla frukter och grönsaker är mycket fotovänliga. Här ligger allt i perfekta rader. 

Byggnaderna runt Hötorget är främst Konserthuset, Sergelbiografen och Scandic Haymarket, fd PUB-huset. I bottenvåningen på dessa byggnader hittar du ett flertal butiker, bokhandlare och restauranger. Akademibokhandeln, Kjell&CO, Levis, Caramella och mycket annat. 

Är du på Hötorget ska du inte missa att besöka Hötorgshallen som ligger en trappa ned, under Sergelbiografen. Hötorgshallen har ett stort utbud av kött, ost, fisk, skaldjur, kaffe, teer och mycket mycket mer. Här kan du också ta en paus och äta eller dricka. Hötorgshallen kan under fredagar och större helger vara full av besökare och det är en upplevelse att gå runt bland alla delikatesser i Hötorgshallen.