Parkering Riddarholmen​

Parkering Riddarholmen

Ska du parkera på Riddarholmen kan du följa guiden nedan. Antalet platser är begränsat och vanliga tillstånd kan vara ogiltiga på Riddarholmen.

Parkering på Riddarholmen

Parkering på Riddarholmen finns runt större delen av ön. Flest antal parkeringar på Riddarholmen hittar du dock runt Birger Jarls torg. Därför kan det krävas att du kör runt bland husen för att hitta en ledig parkering. Eftersom det ligger flera domstolar och myndighetsbyggnader på Riddarholmen kan det under perioder vara svårt att hitta parkering. Därför är en del platser är också reserverade för fordon  från myndigheter. Titta noga så du inte råkar ställa dig på en reserverad parkering. 

Parkeringsplatserna på Riddarholmen ligger främst på följande adresser:

Södra Riddarholmshamnen 13, 111 28 Stockholm

Birger Jarls torg 2, 111 28 Stockholm

App för parkeringsavgifter Riddarholmen

Easyparks app för parkering fungerar  på Riddarholmen under 2021. Eftersom parkeringarna upphandlas löpande kan det vara olika bolag som tar hand om parkeringsavgifterna. Följ skyltarna för aktuella uppgifter. I januari 2021 var priset 26:- timmen i parkeringsavgift. 

Tomtmark på Riddarholmen

För dig som har parkeringstillstånd från Stockholm stad måste vara extra vaksam när ni ska parkera på Riddarholmen. Anledningen är att Riddarholmen ligger på så kallad tomtmark. Därför kan markägaren, i detta fallet Stockholm stad, avgöra om avgift ska tas ut eller inte. Det gör att parkeringstillstånd 

Parkeringsavgift Riddarholmen

Under 2021 är priset för parkering ca 26:- i timmen.

Parkering vid besök på Gamla Riksarkivet

Gamla Riksarkivet ha ringa egna parkeringar utan du som besökare hänvisas till parkeringsplatserna ovan.

Parkering vid Svea Hovrätt, Förvaltningsdomstolen mfl. 

Parkering vid Svea Hovrätt, Förvaltningsdomstolen mfl är hänvisad till parkeringarna runt Birger Jarls torg och Södra Riddarholmshamnen. Tänk på att det kan vara många besökare. Därför kan det också vara en idé att parkera på Norrmalm och gå sista biten till Riddarholmen. 

Handikapparkering Riddarholmen

För dig som behöver en parkering för funktionshindrade ska du titta vid entrén till Riddarholmskyrkan. Där finns ett antal handikapparkeringar att tillgå. Tänk på att underlaget runt Riddarholmstorget kan vara svår att ta sig fram på då underlaget på olika platser är kullersten. 

Bussparkering på Riddarholmen

Turistbussar har ett antal bussparkeringar att tillgå på Riddarholmen. Under perioden 2020-2021 kan begränsningar finnas på grund av byggarbeten.

Parkering nära Riddarholmen

Är det fullt på Riddarholmen parkeringar kan du leta på Slottsbacken eller Skeppsbron. Det är ca 10-15 minuters promenad från dessa platser till Riddarholmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.