Helikopter Sightseeing

Helikopter

Upplev centrala Stockholm och skärgården med helikopter tillsammans med dina vänner, på svensexan eller möhippan, på en kick-off eller ensam för att njuta av huvudstaden. Att åka en helikoptersightseeing över Stockholm är ett av de absolut bästa sätten att uppleva Stockholm. Vi hjälper dig att hitta till företagen som har helikopterturer och vilka vanliga frågor som kan uppstå. För dig som vill boka en enstaka upplevelse eller en privat helikopter hittar all information innan bokning nedan.

Hyra privat helikopter eller köpa upplevelse?

Om du ska boka en egen helikopter eller boka en upplevelse för dig själv, företag eller kompisgänget beror lite på hur många ni är, hur länge ni vill åka och vilken tid ni vill åka. Är ni bara ett par stycken kan det vara bättre att boka en upplevelse via ett upplevelseföretag. Priset blir då ofta lite lägre men turen blir då lite kortare. Priset för att åka helikopter via ett upplevelseföretag kommer hamna runt 1300-2000:- för 20-30 minuters helikoptersightseeing. 

Vill ni dock åka längre, bestämma rutt och vilken tid ni åker är det läge att boka en hel helikopter för ert sällskap. Det sammanlagda priset kanske blir lite högre men turen är mer anpassningsbar för era behov. 

Pris för helikoptertur via upplevelseföretag:

Du kan boka en helikoptersightseeing från tex Livit, Happy-day, Greatdays mfl. Då åker du som en del av ett sällskap och betalar ungefär 1500-2000:- per person. Är ni flera som vill åka samtidigt meddelar ni det vid bokningen så ni inte delas upp i olika sällskap vid olika tider. Det vanliga när du bokar en upplevelse är att ni är 3 personer plus piloten, det kan förekomma att helikoptern tar fler passagerare men tänk också på hur många fönsterplatser det finns. Alla som åker kommer högst troligt vilja sitta vid ett fönster. 

Pris för att hyra helikopter med pilot?

Är ni flera som ska åka helikopter över Stockholm men vill göra upplevelsen lite mer privat kan det vara en idé att hyra en hel helikopter inklusive pilot. När du bokar en upplevelse kan det vara så att ni får dela helikopter med andra personer och behöver anpassa er till tider på ett helt annat sätt. Med en egen helikopter kan er helikoptertur anpassas mer efter era önskemål och tider.

Hur många som ryms i helikopter beror på modell och i de kortare turerna kan det vara så att det är en mindre helikopter som används där ni ryms 3 personer plus piloten. Hör av er med frågor till företaget. 

  • 20 min 6-8000:-
  • 40 min 9-11.000:-
  • 60 min 12-15.000:-

Låter det mycket? Fundera då vad det kostar att tex ta en taxibåt i Stockholms skärgård. Att hyra en taxibåt till tex Sandhamn kostar ca 6000:- och tar två timmar. Visst ryms det fler personer men restiden bör räknas in. Att åka helikopter kostar 8-11.000:- för samma resa men du är framme på en bråkdel av tiden. 

Hyra helikopter för svensexa eller möhippa?

Hyr en helikopter till svensexan eller möhippan och åk över Stockholm. Att boka en helikopter för ett sånt här tillfälle gör dagen oförglömlig, det är inte många som upplevt Stockholm från en helikopter. Hör efter med bokningsföretaget vilka alternativ som finns, ska ni köpa en upplevelsepresent eller kanske boka en helt egen helikopter. 

Är ni ett tiotal personer är det inte så hög kostnad per person att en person för åka med. Ska ni åka allihopa blir också kostnaden därefter men det blir en riktigt häftig grej att göra.

Ett förslag är att ni bokar en helikopter och ber piloten köra till ett ställe där ni möter upp, tex ute i skärgården. Det blir inte lyxigare än att få åka helikopter till firandet. 

Var startar och landar helikoptern?

Det här beror lite på vilket företag du bokar med och vilka tillstånd de har. För helikopterturer över Stockholm är Bromma flygplats en vanlig start och landningsplats. Att landa en helikopter i centrala Stockholm som är väldigt tätbebyggt är svårt men hör efter med företaget. Det finns landningsplatser centralt i Stockholm mer hur, när och vem som får använda dessa vet piloten och helikopterföretaget bäst. 

Helikoptertur i Stockholm för två?

Vill du uppleva något speciellt och annorlunda i Stockholm kan en helikoptertur för två personer vara en fantastisk upplevelse. Beroende på hur mycket pengar du vill betala finns det ett par olika alternativ. Antingen bokar du via upplevelseföretag eller så hyr du en egen helikopter. 

Åldergräns för helikopter

Vilken åldersgräns som gäller för att åka helikopter kan skilja sig åt från företag till företag. En del sätter ingen nedre åldersgräns men har som krav att målsman ska följa med om passagerarna är yngre än 18 år. 

Maxvikt för helikoptersightseeing

Även här kan det skilja sig åt från olika företag men ofta handlar det om helikoptermodellen. Tittar man runt bland upplevelseföretagen brukar 85-90 kg anges som en maxvikt. Kontrollera vid bokningen vad som gäller för just de du anlitar. 

Här kan du boka helikopter

Great Days

Boka din helikopterupplevelse med Great Days. Priser från 1295:-/person och flyger från flera orter bla från Stockholm.

Öppet Hav

Du kan boka helikopterturer över Stockholm med Öppet Hav. Förutom helikoptersightseeing har de även charter, transporter och middagsturer med helikopter till bla Sandhamn och Utö

HeliAir Sweden

HeliAir Sweden har sightseeing, rundturer, charter men utför även arbeten som kräver helikopter som bla TV, film, reklamflyg, utbildningar och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.